Γενικές Πληροφορίες

“Μάνη”

Η χερσόνησος της Μάνης είναι περιοχή της Πελοποννήσου με έκταση 1800 τετραγωνικά χλμ. που καταλήγει στο Ακρωτήριο Ταίναρο, με σπονδυλική στήλη το όρος Ταΰγετος και ψηλότερη κορυφή τον Προφήτη Ηλία (2404μ).
Το έδαφος δεν είναι καλλιεργήσιμο, γιατί είναι πετρώδες, όμως οι Μανιάτες με την ατσάλινη θέλησή τους παράγουν ρύζι, βαμβάκι, λούπινα, φραγκόσυκα, κρεμμύδια, λαχανικά, κηπευτικά, δημητριακά, σύκα, λάδι, ελιές, χαρούπια, και εσπεριδοειδή.

“Γύθειο”

Το Γύθειο είναι ιστορική πόλη που βρίσκεται στη νότια Πελοπόννησο κοντά στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα, αριστερά του μυχού του λακωνικού κόλπου. Είναι ο κυριότερος λιμένας του Λακωνικού Κ. και ο δεύτερος της νότιας Πελοποννήσου (μετά την Καλαμάτα). Η νότια άκρη της πόλης του Γυθείου ενώνεται δι ενός μικρού προβλήτα με ένα μικρό νησί, την αρχαία Κρανάη ή Μαραθονήσι.

“Σπήλαια”

Ο “Παρθενώνας” της Μάνης, δεν δημιουργήθηκε από ανθρώπινο χέρι. Πολλοί λένε ότι το έδαφος ολόκληρης της Μάνης είναι κούφιο. Ένα σπήλαιο. Εμείς όμως μπορούμε να επισκεφτούμε μόνο τη “Αλεπότρυπα” και τη “Γλυφάδα”, που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του όρμου του Δυρού.

“Πύργοι”

Οι πύργοι καθιερώνονται οριστικά στο μανιάτικο χώρο, σαν τοπικό αμυντικό μέσο, τον καιρό της Τουρκοκρατίας, οπότε παίρνουν και την τελική τους μορφή, αλλάζοντας ριζικά την αρχιτεκτονική όψη της Μάνης και ξεχωρίζοντάς την, από την υπόλοιπη ελληνική γη.

Αξιοθέατα

Ο Φάρος του Γυθείου:

Πρώτος μεταξύ των τριών φάρων της Μάνης χτίστηκε στα 1873 ο φάρος στο λιμάνι του Γυθείου, στο μυχό του Λακωνικού κόλπου.

Παραλία Μαυροβουνίου:

Μια απο τις καλύτερες παραλίες της χώρας μας απλώνεται μπροστά στα πόδια σας,ενώ η μοναδική θέα στον Λακωνικό κόλπο σας μαγεύει.